Fakta om Kulturnatten

Kulturnatten i København

Kulturnatten er byens største årlige endagsbegivenhed. Den fredag skolerne går på efterårsferie, åbner vi byen, og skaber en festlig aften, der i over 20 år har været en af Københavns mest afholdte og velbesøgte kulturbegivenheder.

Mere end 260 museer, teatre, biblioteker, kirker, ministerier, parker og pladser over hele byen byder publikum velkommen. Spændende og flotte arrangementer demonstrer, at byen favner bredt, når den viser sine mange sider af kulturlivet frem.

Kulturnatten er en stor samlet begivenhed, hvor hele byens kulturliv smelter sammen og åbner sig til glæde og inspiration for os alle. Alle arrangører yder deres bedste for at give Kulturnattens gæster en nat ud over det sædvanlige. De arrangementer, der er med i programmet, skal være enestående og emme af omtanke og kvalitet. Vi kalder det Kulturnatskvalitet.

Hele byen er med

Fra indre by til Valby, Frederiksberg, Østerbro, Vesterbro, Nørrebro, Nordvest, Islands Brygge, Amagerbro og Christianshavn vil store og små kunne opleve byen på en ny måde ved særarrangementer, der kun afholdes denne ene aften. Det eneste, du behøver, er et Kulturpas!

Om os

Foreningen Kulturnatten i København tilrettelægger og gennemfører Kulturnatten én gang om året. Den første Kulturnat var i 1993, og foreningen blev stiftet i 2004. Medlemmerne betaler ikke kontingent, og alle arbejder ulønnet på nær sekretariatslederen og sekretariatsmedarbejderen i Kulturnattens sekretariat. Kulturnatten modtager hverken støtte fra stat eller kommune. Eneste sponsor er DOT, der sponsorerer transport på selve Natten. Alle indtægter kommer fra salg af Kulturpas, og et eventuelt overskud kan udelukkende anvendes til gennemførelsen af kulturelle arrangementer under næste års Kulturnat i København. I dag er Kulturnatten Danmarks største endagsbegivenhed med langt over 80.000 solgte Kulturpas i 2016.


Foreningens medlemmer:
Arbejdermuseet
Bakkehusmuseet
Cisternerne og Møstings Hus
Dansk Arkitektur Center
Dansk Jødisk Museum
Davids Samling
Designmuseum Danmark
Det Danske Filminstitut
Det Kongelige Bibliotek
Frederiksberg Hovedbibliotek
Frederiksberg Kulturdirektorat
Kulturcentret Assistens
Kunstforeningen Gl. Strand
Københavns Museum
København K Commerce & Culture
Københavns Hovedbibliotek
Movia
Nationalmuseet
Nikolaj Kunsthal
Ny Carlsberg Glyptotek
Revymuseet
Rosenborg Slot
Rundetaarn
Statens Museum for Kunst
Statens Naturhistoriske Museum 
Storm P Museet
Teatermuseet i Hofteatret
Thorvaldsens Museum
Tycho Brahe Planetarium
Zoologisk Have

Foreningens bestyrelse:
Ulla Didriksen, Skoletjenesten - Formand
Bettina Weiland, Thorvaldsens Museum - Næstformand
Daniel Rastén, Københavns Hovedbibliotek
Daniel Smith Nielsen, SMK
Frank Andersen, Movia
Gitte Lunding, Kulturcenteret Assistens
Peter Kristiansen, Rosenborg Slot  
Nikolina Olsen-Rule, Designmuseum Danmark - Suppleant

Vedtægter for Foreningen Kulturnatten i København: Klik her for download.