706. DR

 

Åbent hus med aktiviteter for alle aldre
Kom med bag kulisserne i DR Byen og mød værter, tilrettelæggere og alle dem, der sørger for kostumer, kulisser og rekvisitter.
Læs selv en nyhedstekst op i radiostudiet, besøg en sendevogn, kom på rundvisning i det magiske koncerthus, fordyb dig i det kæmpe arkiv eller slap af med en livepodcast om jazz og bøger.
På børnescenen styrer Silja løjerne fra kl. 18-21, du kan lære at kode med ultra:bit og så kan du smutte forbi Bamses hus og se om han er hjemme.
Vi glæder os til at se dig.

Tidspunkt: 18:00 - 23:00

DR
Emil Holms kanal 20
999 København C
https://www.dr.dk/om-dr/kulturnatten

Kategorier og område
Børn 2-5 år
Børn 6-12 år
Køb et måltid
Kørestols – og barnevognsadgang
Prøv-selv
Rundvisning
Islands Brygge/Amagerbro/Ørestad
 

Tilhørende arrangementer


 
Tid
18:00 - 23:00

Bagom P4

Mød værterne i studiet til en snak om, hvordan det er at styre knapperne og lave radio til hovedstadens lyttere. I nyhedsstudiet kan man prøve sig selv af som nyhedsvært med hjælp fra værterne. Derudover kan man også få et kig ind i sendevognen og få en snak med trafikredaktionen. Der er egen indgang ude ved kanalen. Kig efter det gule skilt.
 
Tid
18:00 - 23:00

Besøg Bamses Hus

Hvis du også altid har været nysgerrig på, hvordan Bamses hus mon så ud i virkeligheden, har du muligheden denne aften! Der åbent hele aftenen for at tage et kig indenfor i huset med skorstenen, som altid tipper den forkerte vej, eller tage et selfie ude foran. Huset står i DRs reception.
 
Tid
18:00 - 22:00

Børn og forældre: Vær kreative med ultra:bit

Kan du spille på frugtklaver med micro:bits, tør du prøve ultra:bit-tombolaen eller selv kode en Fortnite-dance-challenge? Oplev fascinerende tekniktricks med Coding Pirates og prøv at kode med en mikrocomputer på størrelse med en tændstikæske, som 60.000 4. klassebørn lige nu er i gang med at lære at kode.
 
Tid
18:00 - 23:00

DRs arkiv

Kom forbi DRs Arkiv i Indre Gade og oplev de formater, som udsendelserne blev produceret og arkiveret på, i en ny interaktiv installation. Find sendeplanen fra din fødselsdag eller skriv din helt egen artikel om en begivenhed i Københavns historie. Børnene kan lege med DRs dukker ved børne-tv-kasserne eller lytte til radioklip i radioskoven.
 
Tid
18:00 - 23:00

Få et kig ind i DR Nyheder

Få en rundvisning i TV-Avisens studie og nyhedsrum inden der bliver sendt live eller se med når Radioavisen afvikles kl. 19, 20, 21 og 22. Du kan i løbet af hele aftenen også komme indenfor og prøve udstyret af i en af DRs nyhedsvogne, som du finder ude foran DR ved kanalen.
 
Tid
18:00 - 23:00

Quiz med Lytternes og Seernes redaktør i DR

Er du en haj til pressetik? Test dig selv sammen med lytternes og seernes redaktør, Jesper Termansen, eller som han ofte bliver beskrevet "brugernes ambassadør" eller "DR's vagthund". Han arbejder til dagligt med presseetiske spørgsmål i DR. Arrangementet foregår hele aftenen ved bibliotekscafeen i Indre Gade.
 
Tid
18:00 - 21:30

Ramasjang Redder Bierne

Kom og test din viden om bier i Ramasjangs svære bi-quiz og mød vores søde og travle humlebifamilie. Jo mere du ved om bier, jo nemmere er det at hjælpe dem. Alle børn, der hjælper bierne, får selvfølgelig et flot Ramasjangredderdiplom. På børnescenen kan du også danse den flotte Ramasjangdans sammen med Silja.
 
Tid
18:00 - 23:00

Se TV som blind og livetekst med DR Tilgængelighed

Her kan du høre om DRs vedvarende arbejde med at forbedre tilgængeligheden for alle med f.eks. tegnsprogstolkning og oplæste undertekster. Du kan også følge med på storskærm, når TV Avisen livetekstes kl. 18.30, selv prøve kræfter med livetekstning og se tv som blind, når vi holder snigpremiere på ’Herrens Veje II’ i totalt mørke.
 
Tid
18:00 - 21:00

Tag din syge bamse på bamsehospital

Er din bamse blevet syg? Så tag den med på Kulturnatten ude på DR! For vi har sørget for, at alle bamser uanset form, størrelse, pels og farve kan få den helt rigtige behandling af selveste Bamsehospitalet. Så tag din bamse under armen og kom og leg med!
 
Tid
18:00 - 21:00

Tag en tur til Jordan med ulandskalenderen

Hvordan mon det er at være i Jordans varme sand? På Kulturnatten kan du næsten selv prøve hvordan det er! Med virtuel reality føler du, at du står i Jordan og ser landet fra et barns øjne. Dansk flygtningehjælp og DR står bag endnu en spændende ulandskalender - og måske, hvis du er heldig, får du en del af skatten!
 
Tid
18:15 - 23:00

Besøg rekvisit – og kostumeafdelingen i DR

Fra tændstikæsker og dyre designersofaer. Tomme sprutflasker, pyntegenstande i alle farver og middelalderkjoler i lange baner. Gå på opdagelse i DRs kælder, og se om du kan finde rekvisitterne og kostumerne fra din yndlings DR dramaserie. Kl. 18.15 til 23. Nyt hold hver halve time.
 
Tid
18:15 - 22:15

Fire timers fællessang med Mathias Hammer

Kom og syng med til en kulturnatsudgave af DRKs 'Live fra Højskolesangbogen.' Dygtige og energiske Mathias Hammer sidder ved klaveret og i løbet af aftenen kigger forskellige DR-værter forbi og vælger, hvad der skal synges. Drop forbi koncerthusets publikumsfoyer og syng med på en enkelt sang eller to -eller bliv hængende hele aftenen.
 
Tid
18:20 - 23:00

Special Effects

Hvordan laver man special-effekter som sne, regn, ild og blodsprøjt? Hvis du er nysgerrig på de fysiske specialeffekter, der bruges ved produktion af film og tv, så kig forbi special effects-værkstedet og få en demonstration. Nyt hold hvert 20 min. 18.20 - 20.20 og 20.40 – 23.00.
 
Tid
18:30 - 22:15

Fortællinger om koncerthuset

Få fascinerende historier fra koncerthusets historie og se en lille film med magiske øjeblikke fra koncertsalens mange arrangementer og koncerter. I hjørnet af foyéen ud mod metroen lige når du kommer ind i koncerhuset. Varighed pr. fortælling 15 min. 18:30 til 22:15
 
Tid
18:30 - 22:30

Lydnørdens maskinrum

Maskinteknikerens værksted i Lydkontrolrum 2 er åbent fra kl.18:30 til kl.22:30 – Kom og hør hvordan en lydtekniker arbejder og se nogle af de flotteste optagelser fra DR. Mikkel Nymand sidder bag pulten.
 
Tid
18:30 - 22:30

Musik i Koncertsalen

Koncertsalen er fuldt booket med skøn musik hele aften. Bl.a kommer Johannes Langkilde jazz band, Groove og Langkilde, og Ørjan Horn Johansen har trukket det store orgel frem. Kom forbi og lyt til et enkelt nummer eller bliv hængende hele aftenen.
 
Tid
19:00 - 23:00

Live fra LIVE og Pause på Ultra

Selvom der er kulturnat, går DR stadig live med fredagens LIVE program. Du har muligheden for at se, hvordan det ser ud på studiegangen foran LIVE studiet, og følge med når Pause på Ultra sender live netop herfra i pausen inden afgørelsen.
 
Tid
19:00 - 21:20

Mød kvinden bag castet til "Den store bagedyst"

Casting handler om at finde de bedste deltagere og samtidigt sikre bredde og forskellighed. Hør Tina Bremer – en af Danmarks dygtigste castere – fortælle om arbejdet med at finde deltagere til bl.a. ”Den store bagedyst” og ”Rigtige mænd”. Redaktør for Mangfoldighed Heidi Sivebæk interviewer Tina Bremer foran Bibliotekscaféen i Indre gade.
 
Tid
20:00 - 22:00

BaseBoys sæson 2!

Kom og mød nogle af skuespillerne fra BaseBoys og hør dem snakke om, hvordan det har været at filme sæson 2. På børnescenen løfter vi i løbet af aftenen sløret for noget af den nye musik, og håber I har lyst til at danse med!
 
Tid
21:30 - 22:30

Jazz og Bøger med Jesper Stein

Oplev hvordan vært Christina Englund arbejder med P8 programmet Jazz og Bøger, når hun møder krimiforfatteren Jesper Stein og taler med ham både om hans krimi Bye bye Blackbird’, der var inspireret af et jazznummer og om hans kommende bog, ’Solo’, der udkommer den 25. oktober. https://www.dr.dk/om-dr/kulturnatten