513. Bank-og Sparekassemuseet

 

Penge - Dine, mine og vores
På Kulturnatten åbner vores nye faste udstilling. Udstillingen tager børn og voksne på en historisk rejse i pengeinstitutters formål og udvikling fra 1800-tallet frem til i dag. Du kommer tæt på dengang hvor sparekasser var for de fattige og banker for de rige frem til i dag, hvor forskellene er væk og nutidens filial findes på din mobil. Du kommer også indenfor i Privatbankens første direktør C.F. Tietgens kontor, hvor du kan lære en af Danmarks betydeligste finansmænd bedre at kende.

Tidspunkt: 18:00 - 00:00

Bank-og Sparekassemuseet
Overgade Neden Vandet 11
1414 København K
http://www.bankogsparekassemuseet.dk

Kategorier og område
Børn 2-5 år
Børn 6-12 år
English available
Foredrag
Opdag på egen hånd
Udstilling
Christianshavn/Holmen
 

Tilhørende arrangementer


 
Tid
18:00 - 00:00

Christianshavns historie

Kom og oplev vores særudstilling, der fortæller om Christianshavns historie igennem 400 år. Mere end nogen anden bydel har Christianshavn haft mange ansigter. Fra forsvarsværk og uafhængig købstad over rige købmandsgårde og mørk slum. I dag deler finansvirksomheders glasfacader pladsen med de idylliske kanaler og Christianias alternative livsstil.
 
Tid
18:00 - 00:00

Smag på historien!

Bank og sparekassemuseet ligger i en flot, gammel købmandsgård, der blandt andet har været ejet af likørproducenten Peter F. Heering, kendt for sin verdensberømte kirsebærlikør, Cherry Heering. Kom og smag på vinen, hør om bygningens historie og kig ned i den stemningsfyldte kælder, hvor de gamle vintønder fra dengang stadig findes bevaret.
 
Tid
19:00 - 19:45

Invester dine penge og få et enklere liv

Kan du bruge 250.000 kr. om 10 år? Så hør med når investor Pernille Wahlgren giver råd om at se og tænke økonomisk anderledes. De tips som Pernille giver, er de selv samme, der har gjort, at hun i en alder af 44 år, har nok til at leve resten af livet uden af at arbejde mere. Vil du gøre hende kunsten efter? Så er dette foredrag noget for dig.
 
Tid
20:30 - 21:35

C.F. Tietgen – Magten og Mennesket

Vi inviterer jer ind til en fortælle-seance. Dorthe Futtrup har specialiseret sig i fortællingens kunst, og vil fortælle om Privatbankens første direktør, C.F.Tietgen. Hun fortæller en historie om en mand på godt og ondt - skildrer et menneske, der har levet et liv med prisværdige kompetencer, men også med skyggesider.