766. FN Byen

 

Kom og fejr Menneskerettighedernes 70 års jubilæum
Kender du dine rettigheder? Menneskerettighederne udgør fundamentet for FN’s arbejde, for Verdensmålene og for det samfund, du lever i.
Mød FN Byens 11 organisationer og test din viden om menneskerettighederne og hvordan de stadig er relevante i dag. FN Byens skoletjeneste #UNCity4Schools laver lege og aktiviteter for børn om FN’s 17 Verdensmål.

Tidspunkt: 18:00 - 22:00

FN Byen
Marmorvej 51
2100 København Ø
http://www.un.dk

Kategorier og område
Børn 6-12 år
Køb et måltid
Kørestols – og barnevognsadgang
Opdag på egen hånd
Prøv-selv
Udstilling
Østerbro/Nordhavn
 

Tilhørende arrangementer


 
Tid
18:00 - 22:00

Få et indblik i livet i en flygtningelejr

Flygtninge tilbringer i gennemsnit 17 år i flygtningelejre. I løbet af Kulturnatten i FN Byen, vil de forskellige organisationer give dig en idé om, hvordan livet i en flygtningelejr kan se ud. Besøg flygtningeteltet, hvor du kan se den nødhjælp, som gives til flygtninge og lær om den mad, de modtager.
 
Tid
18:00 - 22:00

Hvad er vacciner og hvorfor har vi brug for dem?

Vaccination er en af de bedste investeringer i folkesundheden og har en afgørende rolle i at nå 14 af de 17 Verdensmål. Vaccinationer har reddet millioner af liv og kan fortsat gøre det. Ved at vaccinere alle kan vi reducere den tunge byrde af sygdomme som polio, mæslinger og stivkrampe og forhindre kræftformer som livmoderhalskræft og leverkræft.
 
Tid
18:00 - 22:00

Hvor godt kender du egentlig dine rettigheder?

Ved ankomst til FN Byens Lobby vil du blive præsenteret for et scenarie, der relaterer sig til FN organisationernes arbejde. Herefter vil du blive bedt om at tage stilling til, hvilke rettigheder du har i det givne scenarie på baggrund af de 30 artikler i Verdenserklæringen for Menneskerettigheder, som i år fylder 70 år.
 
Tid
18:00 - 22:00

Leg og læring med FN’s Verdensmål

FN Byens skoletjeneste, #UNCity4Schools, byder alle børn og deres forældre indenfor til leg og læring med FN’s Verdensmål. I kan blandt andet prøve lykken i spil og lege med et Verdensmålstwist, hjælpe os med at bygge fremtidens by og folde jeres kreative evner ud i vores klippe-klistre hjørne.
 
Tid
18:00 - 22:00

Optræden af UNison koret

Oplev hvordan FN-medarbejdere lyder i enstemmighed. FN Byens personalekor – UNison – optræder i FN Byen aftenen igennem.
 
Tid
18:00 - 22:00

Præsentation af FN Byens design og arkitektur

Kom og lær om FN Byens grønne profil og design. Oplægget finder sted kl. 18.30, 19.30, og 20.30.