612. KU – Veterinærskolen, Frederiksberg Campus

 

En aften i selskab med veterinærhistorie og –videnskab
På Veterinærskolen inviterer vi til spændende foredrag, dissektion og rundvisning.
Oplev bl.a. den zoologiske- og patologiske samling, vær med når vi dissekerer dyr, hør om dyrenes sundhed og sygdomme, tal med en dyrlægestuderende og lær mere om skolens forskning og historie.
Vi viser for første gang den anatomiske samling frem og som noget helt særligt kan du komme på mørkevandring i den stemningsfyldte have med lydkunstnerne MYRKR.
Kom forbi og få en hyggelig og lærerig aften.

Tidspunkt: 18:00 - 22:00

KU – Veterinærskolen, Frederiksberg Campus
Grønnegårdsvej 7
1870 Frederiksberg C
https://vetschool.ku.dk

Kategorier og område
Børn 2-5 år
Børn 6-12 år
Foredrag
Køb et måltid
Rundvisning
Udstilling
Frederiksberg
 

Tilhørende arrangementer


 
Tid
18:00 - 22:00

“Too good to go” - bakterier i din mad

Kom og se og hør om alle de Gode, de Onde og de Grusomme bakterier som kan findes i vores mad.
 
Tid
18:00 - 22:00

Dissektion i Anatomisalen

I den gamle anatomisal fra 1893 vil det være muligt at se, lugte og røre ved alt fra komaver, hjerter, hjerner og flækkede hesteben til hele pattegrise, mink og rotter. De studerende vil fortælle hvad det er I kan se og hvorfor det er vigtigt at vide alt om dyrenes anatomi, når man skal lære om deres sundhed, trivsel og sygdomme.
 
Tid
18:00 - 22:00

Dyrenes retsmedicinere - Obduktion af syge dyr

Hør med og se, hvordan retsmedicinske undersøgelser på døde dyr foregår på Patologisk Afdeling. Der obduceres syge grise, kyllinger, høns, mink og chincilla. Man vil kunne lære mere om hvordan man stiller dyrenes diagnoser og der vil blive fortalt om forskning inden for forebyggelse af sygdomme.
 
Tid
18:00 - 18:45

Foredrag: På opdagelse i hundenes DNA

Hundenes DNA sladrer om mangt og meget! - og hvis vi lytter godt efter, kan vi få svar på en masse vigtige spørgsmål. Man kan bl.a. finde ud af om hunden bærer på en arvelig sygdom? Hvem der er hundens far? Om hunden er en blanding af flere racer? - og meget mere. Kom og hør om den spændende forskning i hundenes DNA.
 
Tid
18:00 - 22:00

Knogleimplantater på forsøgsgrise

Ved at anvende en helt unik og meget specialiseret grisemodel vises, hvordan vækst af sygdomsfremkaldende bakterier på overfladen af knogle-implantater forhindres, og hvordan vi opdager antibiotikaresistens, så behandlingssvigt kan undgås. Kom forbi og lær mere om hvordan forskningsarbejdet foregår.
 
Tid
18:00 - 22:00

Lyt og lær om hjertet

Kom og se et hestehjerte, få målt dit eget hjertes elektriske aktivitet og lyt til dine hjertelyde. Se nærmere på knogler, led og vores biomekaniske-undersøgelse med heste, kameler og hunde.
 
Tid
18:00 - 22:00

Museum: Anatomisk Samling

For første gang vil vi åbne dørene til den anatomiske samling, som gennem mange år har været brugt til undervisning af de dyrlægestuderende. Her får du mulighed for at se nærmere på skeletter, kranier, hjerner og andre organer fra danske husdyr - så du kan blive klogere på hvordan dyrene ser ud indeni.
 
Tid
18:00 - 22:00

Museum: Patologisk Samling

En af de mest populære veterinærsamlinger er den patologiske samling - som omfatter både misfostre og sygdomspræparater. Det er muligt selv at gå på opdagelse i samlingen, og kigge nærmere på de mange spædende præparater. Har man lyst kan man stille spørgsmål til en patolog eller man kan høre mere om væsker og præparering hos konservatoren.
 
Tid
18:00 - 22:00

Museum: Zoologisk Samling

Dørene bliver åbnet ind til den gamle zoologiske samling fra 1893. Her får du mulighed for at se alt fra de mindste parasitter til krokodiller, elefanter og hvaler-
 
Tid
19:00 - 19:45

Foredrag: Festauditoriet og andre KVL-historier

Tidl. havemester og seniorgartner Kim Greiner vil fortælle om historien bag det smukke gamle festauditorium fra 1858. Auditoriet har gennemgået mange ting gennem årene, bl.a. en enorm eksplosion der lagde næsten hele lokalet i ruiner. Vi kommer også til at høre om Salys hest, den gamle smedje og om koen Maren med træbenet.
 
Tid
19:00 - 19:45

Foredrag: Sygdomme og immunrespons i hvirveldyr

Zebrafisk bliver brugt som modelorganisme for mange sygdomme og biologiske funktioner i hvirveldyr. Der bliver bl.a. arbejdet med hvordan sygdomme spreder sig i kroppen og hvordan dele af immunsystemet reagerer på det. Vi har arbejdet med infektioner i zebrafisk forårsaget af bakterier, virus og parasitter. Kom og hør mere om forskningsarbejdet.
 
Tid
20:00 - 20:45

Foredrag: Når hjertet er ude af takt

Professor Rikke Buhl fortæller om kammerflimmer (atrieflimmer), som er den hyppigste hjerterytmeforstyrrelse hos mennesker. Foredraget giver indsigt i, hvordan forskere bruger hesten som dyremodel til at forstå sygdommens udvikling og afprøvning af ny behandling - til gavn for både mennesker og heste.
 
Tid
20:00 - 22:00

Lydvandring i Landbohøjskolens Have med MYRKR

Kom med på lydvandring i Landbohøjskolens Have med kunstgruppen MYRKR. Haven blev grundlagt i 1858 og mange kender den som et smukt og hyggeligt sted at gå tur om sommeren - men ikke mange har besøgt haven en mørk efterårsaften. Det kan du nu få mulighed for som en helt unik oplevelse i samarbejde med MYRKR under Kulturnatten.
 
Tid
21:00 - 21:45

Foredrag: Delfingrise med punkerhår

Knap hver femte danske pattegris lider af en tilstanden IUGR (Intrauterine Growth Restriction), der giver delfinpande, punkerhår og udstående øjne. Årsagen er at de får for lidt næring i fosterstadiet, hvilket nedsætter kroppens udvikling men fremmer udviklingen af hjernen. Dette kan medføre forskellige problemer, som der vil blive fortalt om her.
 

Yderligere information


 
I år er der åbent i Café Væksthuset, som tilbyder dejlig varm kaffe og lækre kager, lune paninis og en varm ret fra køkkenvognen i den smukke have.