753. Rigshospitalet

 

Porten til Riget er åben - kom ind bag kulisserne på hele Danmarks højt specialiserede hospital
Oplev den særlige stemning, når Rigshospitalets medarbejdere byder på sjove, anderledes og lærerige aktiviteter for interesserede i alle aldre.

Prøv dine evner som DNA-detektiv. Se en akutlægebil. Få lagt en gips.

Du kan komme på besøg i bl.a TraumeCentret og Afdeling for Patologi.

Se instrumenter, der redder liv, få smagsprøver på hospitalsmad. Hør om organdonation. Kør en tur med personaletoget i kælderen og meget, meget mere.

Vi ses i Rigshospitalets forhal.

Tidspunkt: 18:00 - 23:00

Rigshospitalet
Blegdamsvej 9
2100 København Ø
http://www.rigshospitalet.dk

Kategorier og område
Børn 6-12 år
Prøv-selv
Rundvisning
Udstilling
Østerbro/Nordhavn
 

Tilhørende arrangementer


 
Tid
18:00 - 22:30

Besøg en operationsstue i Nordfløjen

Kom og se Nordfløjen og vær med til en ”live operation” – sammen med operationssygeplejersker, anæstesisygeplejersker og ortopædkirurger. En enestående mulighed for at se og opleve, hvad der sker inde på en operationsstue. Besøgene sker i hold på cirka 10 deltagere, der afhentes i Rigshospitalets forhal. Pladser efter først-til-mølle.
 
Tid
18:00 - 23:00

Besøg HR BERG

Ungecaféen HR BERG er et fristed for unge i alderen 12-24 år, som er tilknyttet Rigshospitalet. Kom ind og få en snack, spil et spil, se film eller hør mere om caféen, de frivillige fra Ungdommens Røde Kors, og om det tværfaglige team i Ungdomsmedicinsk Enhed, der hver dag arbejder for at forbedre forholdene for unge patienter på Rigshospitalet.
 
Tid
18:00 - 21:30

Fra vævsprøve til diagnose

Hvordan stiller man en kræftdiagnose? Og hvad sker der med din vævsprøve, fra den bliver taget, til der kommer et svar? Afdeling for Patologi inviterer indenfor til rundvisning i en spændende verden hos læger og bioanalytikere, man som patient normalt ikke møder. Pladser tildeles efter først-til-mølle princippet.
 
Tid
18:00 - 23:00

Fysisk aktivitet og sundhed

Test din viden, se hvordan forskerne arbejder og få en snak om din egen sundhed. Tip en 13’er og test din viden om, hvordan fysisk aktivitet påvirker en række sygdomme: Der trækkes lod om præmier hver 2. time. Se forskellige celler i et mikroskop. Få målt din kondition på en kondicykel eller se, hvordan man gør det.
 
Tid
18:00 - 23:00

Giv blod og red liv

Kom og hør om bloddonation, blodtransfusion og blodtyper. Mød personale fra blodbanken i Region Hovedstaden. Hør om at være bloddonor, og hvordan blod redder liv.
 
Tid
18:00 - 23:00

Kultur i patientbiblioteket - den gode historie

Forfatter Casper Grundtvig, hvis bøger er populære hos 9-12-årige, læser højt fra ”Noobernes Herre”. Få en snak om at bruge sin fantasi og skabe en god historie med skøre universer og handlinger med fart over feltet. Oplæsninger kl. 18.30 og kl. 19.30. Hele aftenen er der musik og du kan farvelægge dine yndlingskarakterer fra børnelitteraturen.
 
Tid
18:00 - 22:00

Mary Elizabeths Hospital

Mary Elizabeths Hospital er et kommende hospital for børn, unge, gravide og deres familier, der bygges ud fra visionen om at skabe verdens bedste hospital. Kom og besøg vores Testhus, hvor vi tester kommende funktioner, indretning, arbejdsgange osv. Testhuset er en 1:1 model af et udsnit af det kommende hospital.
 
Tid
18:00 - 23:00

Rengøring nu og i fremtiden

Sæbe og vand har fået opbakning af UV-stråler og kemikalier i kampen mod virus og bakterier. Se en Rhea maskine, der højeffektivt desinficerer en stue med brintoverilte og pereddikesyre. Mød en UV Robot, der desinficerer en stue med UV-stråler, der fjerner både virus og bakterier. Tjek din håndhygiejne i en UV-boks.
 
Tid
18:00 - 23:00

Små måltider til den lille appetit

Kom og hør, hvordan vi dagligt producerer mad til cirka 1000 patienter. Smag på et lille måltid, der understøttet de fleste patienters behov.
 
Tid
18:00 - 23:00

Test din hjerne

Når læger og neuropsykologer skal undersøge, om et menneske lider af demens, bruger de forskellige tests. Du kan komme forbi Nationalt Videnscenter for Demens stand og selv prøve nogle af de hjernetests, som kan være med til at afklare hjernens funktioner. På standen kan du blandet andet møde en læge, en sygeplejerske og en neuropsykolog.
 
Tid
18:00 - 21:30

TraumeCentret - fra skadested til operationsbord

Se hvordan man behandler en svært tilskadekommen patient. Oplev en Akutlægebil. Se traumeteamet samarbejde og det vigtige teamwork. TraumeCentret byder på et virkelighedstro indblik i arbejdet med at hjælpe patienter, der er kommet alvorligt til skade. Billetter udleveres ved standen i Forhallen. Pladser fordeles efter først-til-mølle.
 
Tid
18:00 - 23:00

Træn med fysio- og ergoterapeuter

Rigets ergo- og fysioterapi byder på aktiviteter for børn og voksne. Få testet hvor stærk du er, og om du kan holde balancen. Få lagt en gips. Prøv at komme op i en lift. Lær om at have synkeproblemer og hvordan, vi kan træne det. Oplev hvordan det er at have kognitive vanskeligheder, og hvordan man træner det op igen.
 
Tid
18:00 - 22:00

Vind et besøg på helikopterlandingspladsen

Er du over 18 år, har du chancen for at vinde et besøg på helikopterlandingspladsen. Hold af maks. 10 personer. Vinderne trækkes før hver afgang. Første tur udtrækkes kl.19:00. Herefter hver time klokken 20:00, 21:00 og 22:00. Rigshospitalet tager forbehold for aflysning ved beflyvning af helikopterlandingspladsen.
 
Tid
18:00 - 23:00

Øjne i natten

Vidste du, at dine øjne ser verden på hovedet? På standen kan du teste din viden om øjet med en quiz og måske vinde en 3D-model af et øje. Du kan se forskellige billeder af øjet, designe din egen øjenklap og farvelægge en tegning af et øje. Der er også mulighed for at få målt dit syn og prøve at få dryppet dit øje og lære teknikken.