202. Folketinget

 

Oplev Folketinget indefra
Gå på opdagelse i den ikoniske bygning. Oplev Folketingssalen, Vandrehallen, Biblioteket og udvalgslokaler indefra. Folketingets partier og medarbejdere glæder sig til at møde dig!

Tidspunkt: 18:00 - 00:00

Folketinget
Rigsdagsgården 1
1240 København K
http://www.folketinget.dk

Kategorier og område
Foredrag
Køb et måltid
Kørestols – og barnevognsadgang
Opdag på egen hånd
Slotsholmen
 

Tilhørende arrangementer


 
Tid
18:00 - 00:00

30 betydningsfulde kvinder i politik

Sidste år inviterede Folketingets Præsidium fem kunstnere til at give deres bud på hvordan et maleri med et gruppeportræt af 30 betydningsfulde kvindelige politikere kunne se ud. Alle bud var af høj kunstnerisk kvalitet, og Folketinget udstiller de fem skitser inkl. vinderens, som Folketingets Kunstudvalg har udpeget til det endelige portræt.
 
Tid
18:00 - 00:00

Folketingenes udvalg: Sådan arbejder vi

Hør, hvordan folketingsmedlemmerne arbejder i udvalgene. I finansudvalgslokalet med den store kuppel og i Europaudvalgets lokale kan du på flere tidspunkter i løbet af aftenen møde udvalgsmedlemmer og høre medarbejdere fortælle om arbejdet i Folketingets udvalg.
 
Tid
18:00 - 00:00

Kig indenfor i Sprogtjenesten

Sprogskolen tilbyder Folketingets medlemmer undervisning, så de er klædt på til det internationale arbejde. De mange særlige christiansborgudtryk er nemlig ikke altid at finde i ordbøgerne.
 
Tid
18:00 - 00:00

Mød Folketingstidende

Folketingstidende er navnet på den afdeling i Folketinget, der skriver referat af debatterne i Folketingssalen og læser korrektur på lov- og beslutningsforslag og andre parlamentariske dokumenter. Kom og mød retskrivningseksperterne, hør om den historiske udvikling i arbejdet, og test din viden om retskrivning, ordsprog og navne på ministre.
 
Tid
18:00 - 00:00

Mød mindretallene

Mød repræsentanter for Sydslesvigsk Forening og Bund Deutscher Nordschleswiger. Begge foreninger har egne programmer, som udleveres på aftenen.
 
Tid
18:00 - 00:00

Mød oplysningstjenesterne

Hos Folketingets Oplysning og Folketingets EU-Oplysning kan du få svar på alle dine spørgsmål om Folketinget og EU. På kulturnatten står medarbejderne klar med lykkehjul og quizzer. Du kan få dit eget eksemplar af grundloven og bogen ”EU på kryds og tværs” med hjem.
 
Tid
18:00 - 00:00

Mød partierne

Se det separate program for partiernes kulturnatsaktiviteter, som udleveres på aftenen.
 
Tid
18:00 - 00:00

Oplev Folketingssalen

Folketingssalen strækker sig over tre etager. Hele aftenen har du mulighed for at opleve Folketingssalen på tæt hold og snakke med de medarbejdere, der er med under møderne i salen i løbet af folketingsåret. Husk at kigge op og se det imponerende loft, som sjældent ses på tv.
 
Tid
18:00 - 00:00

Oplev læsesalen på Folketingets Bibliotek

Oplev atmosfæren i Folketingets Bibliotek. Biblioteket blev oprettet i 1848. Læsesalen blev indrettet i 1919 og kun ganske få ting er ændret siden. Se bl.a. det store håndtegnede danmarkskort med bl.a. landets jernbanenet, som det så ud i 1919.
 
Tid
18:00 - 00:00

Spis i Snapstinget

Der er åbent i Folketingets spisesal, Snapstinget. Menuen kan ses på Folketingets hjemmeside i oktober: www.ft.dk. Det er ikke muligt at bestille bord.
 
Tid
19:30 - 20:00
21:00 - 21:30

Kig indenfor på Folketingets formands kontor

Formandens opgave er at sørge for, at der er de bedste rammer for Folketingets arbejde. På kulturnatten se hans kontor, som også er det sted, hvor der også afholdes møder for bl.a. Folketingets Præsidium.