762. ENIGMA - museum for post, tele og kommunikation

 

Krig, kriser og kvantekryptering
Københavns nye museum summer af liv med omvisninger og smagsprøver på familieaktiviteter. Sæt en high score på arkademaskinerne med free play for en flad 50’er. Gå i clinch med kommunikationshistoriens mørke sider eller mød det unge forskerhold fra SPOC på DTU og hør hvordan Danmark er helt fremme i forhold til at sikre vores digitale infrastruktur. Send et kvantekrypteret billede fra en tablet til en anden eller gå med de mindste i Teleportalen og find dit indre legebarn frem.

Tidspunkt: 18:00 - 00:00

ENIGMA - museum for post, tele og kommunikation
Øster Allé 3
2100 København Ø
https://www.enigma.dk/

Kategorier og område
Børn 6-12 år
Opdag på egen hånd
Prøv-selv
Rundvisning
Udstilling
Workshop
Østerbro/Nordhavn
 

Tilhørende arrangementer


 
Tid
18:00 - 18:25

Familieomvisning i Ideer der forbinder os

Tag familien under armen og hør om både Christian d. IV, der grundlagde posten juleaften 1624, om telegrafen og om Danmarks Radios historie. Alt sammen i børnehøjde. Alder: fra 6-99 år
 
Tid
18:00 - 23:00

Prøv ubrydelig kvantekrypteret kommunikation

Store forskningsprogrammer verden over konkurrerer om at udvikle en kvantecomputer. Den vil kunne bryde de mest udbredte nutidige krypteringsalgoritmer og gøre den digitale infrastruktur usikker. Mød et forskerhold fra DTU, der ved hvordan fremtidens digitaliserede samfund sikres og prøv at sende et kvantekrypteret billede mellem to tablets.
 
Tid
19:00 - 19:45
20:00 - 20:45
21:00 - 21:45

Omvisning i udstillingen "Kommunikation i Krise"

Kom med på omvisning, hvor nutidens dilemmaer foldes ud og historien perspektiverer. Vi dykker ned i udstillingens fire temaer; kodning og kryptering, hvis krigen kommer, alternative sandheder og overvågning. Tilmelding efter "Først til mølle princippet". Meld jer ved skranken når I ankommer.
 

Yderligere information


 
ENIGMA er museet for post, tele og kommunikation. Et moderne museum, der gør historien nutidig med udstillinger, børneområde og værksted.