109. Arbejdermuseet

 

Det store Svendegilde
Vi fejrer alle tiders svende ved et kæmpe gilde, og du er inviteret med til fest. Vær med, når vi fylder Forsamlingsbygningen med musik, mad, faglærte hænder og masser af øl. Stem i, når Strejkedrengene synger populære slagsange og oplev flotte arbejdsuniformer på catwalken. Kom helt tæt på de unge vindere af DM i Skills og se deres udsøgte håndværk. Mød naverne på loftet, besøg oraklet i skurvognen og fyr den af til svedig amerikansk swingmusik, når bigbandet spiller svendegildet op til dans.

Tidspunkt: 18:00 - 00:00

Arbejdermuseet
Rømersgade 22
1362 København K
http://www.arbejdermuseet.dk/

Kategorier og område
Koncert
Kørestols – og barnevognsadgang
Lysinstallation
Opdag på egen hånd
Udstilling
Indre by
 

Tilhørende arrangementer


 
Tid
18:00 - 22:00

Arbejdermuseet classic - kludedukkeværkstedet!

Hvad er kulturnat uden det legendariske kludedukkeværksted. Læg vejen forbi Skolestuen. I Børnenes Arbejdermuseum kan børn som altid gå til hånde som mælkedrenge og budpiger.
 
Tid
18:00 - 00:00

Catwalk og Swingmusik i Festsalen

Nyd arbejdsuniformernes catwalk når helt almindelige håndværkere går på podiet. Aftenens fællessang føres an af Strejkedrengene, der synger os igennem fagenes stolte sange. Aftenens dansebrag bliver 17-mandsorkestret Carlsberg Tuborg Bigband, der spiller svendegildet op til dans med klassikere fra den amerikanske swing.
 
Tid
18:00 - 00:00

Fagenes faner og gårdsange

Håndværkerne hyldes på facaden af Forenings- og Forsamlingsbygningen, når fagenes unikke historiske faner fra Arbejdermuseets samling er blevet til lyskunst i Rømersgade og i museets stemningsfulde gård. Her kan du synge med på Strejkedrengenes gårdsange, skåle i en Stjernepilsner og varme dig med en god gang gullaschsuppe.
 
Tid
18:00 - 23:00

Mød de bedste lærlinge

I udstillingen Håndens Arbejde kan du møde vindere af DM i Skills. I de arbejdende værksteder kan du se konditoren, maleren, snedkeren og flisemuren. Oplev dem også på scenen, når de interviewes om rejsen fra uddannelsesvalg til guldmedaljer.
 
Tid
18:00 - 21:30

Naverhule på Loftet

På Arbejdermuseets bjælkeloft kan du besøger Naverhulen. Her kan du drikke en skål af navernes særlige kopper, synge med fra de farende svendes sangbog og få en røverhistorie, når de berejste fortæller om at tage på valsen med sit fag.
 
Tid
18:00 - 23:00

Restaurant Café & Ølhalle 1892

I Cafe og Ølhalle hyldes de skønne smørrebrødsjomfruer, skarpe kokke og noble tjenere med restaurantens populære smørrebrødsbuffet: En tour de force gennem klassisk dansk smørrebrød i lækre små anretninger. Bemærk! Er åbent fra kl. 17.