Godt at vide

Du har læst vejrudsigten og forberedt din påklædning. Du har undersøgt, hvor du skal spise din aftensmad eller besluttet dig for at spise hjemmefra.

Men hvad er ellers nyttigt at vide, inden du bevæger dig ud for at udforske i byen under Kulturnatten? Vi har samlet en række praktiske informationer til dig herunder. 

Dato

Kulturnatten vil vanen tro lyse op i efterårsmørket fredag i uge 41. I 2022 er det den 14. oktober kl. 18.00-00.00.

Kulturpas

Et Kulturpas giver adgang til over 250 særarrangementer og fri transport med bus, tog og Metro i Hovedstadsområdet zone 1-99 fra kl. 16.00 til kl. 04.00.

Kulturpasset koster 110 kroner og kan købes i alle 7-Eleven butikker i Hovedstadsområdet og på udvalgte biblioteker og museer i København og på Frederiksberg. Salget begynder den 1. oktober. Se hvilke salgssteder, der er tættest på dig her.

Alle børn under 12 år har gratis adgang i følgeskab af en voksen med et Kulturpas. En voksen med Kulturpas kan også tage to børn med gratis i bus, tog og Metro. Læs mere under Om Kulturpas.  

Fri transport

Du kan benytte Kulturpasset som billet til transport med bus, tog og Metro i Hovedstadsområdet (zone 1-99) kl. 16.00-04.00.

Kulturpasset gælder som billet for en voksen og to børn til og med 11 år. Læs mere om fri transport på Kulturnatten.

Igen i år giver Kulturpasset også mulighed for at hoppe på Kulturnattens bådfart, hvor overdækkede både sejler i ring kl. 18.00-00.00. Der kører også veteranbusser rundt i byen på aftenen og samler glade kulturgæster op. Du har fri adgang til at benytte både bådfarten og veteranbusserne med et Kulturpas. 

Hvis du gerne vil bevæge dig hurtigt rundt i byen og være ude i den friske luft, så foreslår vi, at du går eller tager din cykel.

Årets program

Du kan læse årets program fra den 14. september og sortere i områder og kategorier. Det giver dig et hurtigt overblik over, hvilke arrangementer, der finder sted i din foretrukne bydel og lever op til dine interesser.

Du kan også oprette en bruger på Min Kulturnat, som giver dig mulighed for at gemme de arrangementer, som interesserer dig og planlægge en rute. Du gemmer et arrangement ved at klikke på + Tilføj Min Kulturnat. Derefter kan du få en liste over dine gemte arrangementer tilsendt på e-mail, som du kan printe ud og tage med dig ud i natten.

Bemærk, at nogle få arrangementer kræver, at du tilmelder dig på forhånd. Det er ærgerligt at møde op, hvis der ikke er plads. Arrangementer med tilmelding er markeret med en rød knap, hvor der står Tilmelding nødvendig. Du skal trykke på knappen for at tilmelde dig. Alle tilmeldinger begynder den 4. oktober kl. 12.00. 

Tålmodighed er en dyd

Der er mange Kulturnatgæster i byen, og nogle arrangementer vil være tæt pakkede. Vi håber, at du vil væbne dig med tålmodighed og tage dig god tid. 

Den Lille Kulturnat 

Vi håber, at Den Lille Kulturnat kan vende tilbage i år 2023, og vi glæder os til at gense alle glade børn og deres voksne. 

Handicapforhold

Kulturnatten udsteder ledsagerpas til alle, som har et gyldigt ledsagerkort fra Danske Handicaporganisationers Brugerservice.

Gæster, der har et ledsagerkort, kan anmode om et ledsagerpas ved køb af et Kulturpas i vores webshop. Sidste mulige bestillingsdag er den 7. oktober kl. 12.00.

Husk at opgive ledsagerkort kortnummer i bemærkninger. 

Få nyt om særarrangementer og særtilbud

Du kan få nyt om Kulturnatten ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev. Du kan også følge med og finde inspiration på Instagram og Facebook.