Godt at vide

Du har læst vejrudsigten og forberedt din påklædning. Undersøgt hvor du skal spise din aftensmad eller spist hjemmefra. Men hvad er ellers nyttigt at vide, inden du bevæger dig ud for at udforske i byen under Kulturnatten? Vi har samlet en række praktiske facts og råd til dig.

Dato

Kulturnatten finder altid sted fredag i uge 41. I 2019 er Kulturnatten den 11. oktober, og kun denne ene dag fra kl. 18-24.


Husk Kulturpasset

For at få adgang til arrangementerne, skal du have et Kulturpas, hvis du er fyldt 12 år. Det koster 95 kr.

Børn under 12 år har gratis adgang, men de kan få et særligt børnepas, hvis de har lyst.

Det er aldrig sket, at Kulturpasset er blevet udsolgt. Men i dagene op til og på Kulturnatten, må det forventes at de mindre salgssteder kan løbe tør. Hvis du køber dit Kulturpas efter kl. 17.30 på selve Kulturnatten, anbefaler vi at købe det i 7-Eleven på Nørreport Station.


Planlæg din aften

På hjemmesiden kan du fra den 16. september læse programmet og sortere i både områder og kategorier, og eventuelt begge dele på samme tid. Det giver dig et hurtigt overblik over de arrangører, som matcher din foretrukne bydel og dine interesser.
Ved at gemme hjemmesiden som hjemmeskærm på din telefon, får du nemt adgang til den og dine gemte ”+Min Kulturnat” arrangementer. Desuden indeholder den mobile hjemmeside geolokalisering, og det er derfor nemt at bruge den til at finde nærliggende arrangementer i løbet af aftenen (funktionen hedder "i nærheden" i menuen på din telefon).
Det er svært at nå mere end seks arrangementer i løbet af aftenen, hvis du vil fordybe dig i arrangementerne. Vi anbefaler derfor, at du holder dig mest muligt til ét område i programmet. Se Kulturnattens områder.

Når du køber dit Kulturpas, kan du få udleveret en gratis oversigt over årets arrangører – men det er på kulturnatten.dk, at du finder beskrivelser af alle arrangementerne.

På kulturnatten.dk kan du også oprette en “Min Kulturnat”-profil, så du kan planlægge din rute gennem de mange gode tilbud. Det giver dig mulighed for at gemme de arrangementer, som interesserer dig ved at klikke på " + Tilføj Min Kulturnat", og så er de nemme at finde igen.

Tjek også, om der er nogle arrangementer i dit program, der kræver tilmelding. Det er ærgerligt at møde op, hvis der ikke er plads. Alle tilmeldinger begynder den 2. oktober kl. 12.


Transport

Der er mange mennesker på eventyr i Københavns gader under Kulturnatten, og det er effektivt at tage cyklen eller at gå fra sted til sted.

Men, hvis du får brug for at hvile benene eller rejse over længere afstande, giver det købte Kulturpas også adgang til fri transport i zone 1-99 i Hovedstadsområdet fra kl. 17.00 til kl. 05.00.

Bemærk, at det kan være svært at få plads til din cykel i S-togene på Kulturnatten grundet den store tilstrømning af gæster mod og fra København.


Tjek ændringer

Husk at tjekke om nogle af dine planlagte arrangementer er ændret: Se listen her!


Tålmodighed er en dyd

Der er mange Kulturnatsgæster i byen, og flere steder kan være tæt pakkede – så hav tålmodighed og tag dig god tid.

Hvis du skal ind et sted, hvor der er lang kø, kan du med fordel orientere dig om, hvad der sker i nærheden, når du tilgår programmet fra din mobil.


Den Lille Kulturnat vender tilbage i 2020

Fredag i uge 11 vender børnenes Kulturnat tilbage og vi glæder os til at invitere børnene ud til denne særlige aften.


Ledsagerpas

Kulturnatten udsteder ledsagerpas til gæster med gyldigt ledsagerkort. Der skal ansøges om ledsagerpasset via info@kulturnatten.dk senest den 1. oktober 2019, så vi kan nå at lave et ledsagerbrev, der skal printes og medbringes. Skriv navnet på personen, der har ledsagerkort samt, hvilket bibliotek i Københavns eller Frederiksberg Kommune, du ønsker at afhente ledsager-passet på. Ledsagerbrevet kan kun ombyttes til et ledsagerpas på biblioteker i Københavns eller Frederiksberg kommune, der er salgssteder for Kulturnatten. Find dit nærmeste kommunebibliotek her.


Rigtig god Kulturnat!