Godt at vide

Du har læst vejrudsigten og forberedt din påklædning. Du har undersøgt, hvor du skal spise din aftensmad eller besluttet dig for at spise hjemmefra. Men hvad er ellers nyttigt at vide, inden du bevæger dig ud for at udforske i byen under Kulturnatten? Vi har samlet en række praktiske informationer til dig herunder. 

Dato

Kulturnatten vil vanen tro lyse op i efterårsmørket fredag i uge 41. I 2022 er det den 14. oktober kl. 18.00-00.00.

Kulturpas

Et Kulturpas giver adgang til over 250 særarrangementer og fri transport med bus, tog og Metro i Hovedstadsområdet zone 1-99 fra kl. 16.00 til kl. 04.00.

Kulturpasset koster 110 kroner og kan fra 1. oktober købes i alle 7-Eleven butikker i Hovedstadsområdet, museer og udvalgte biblioteker i København og på Frederiksberg. Se hvilke salgssteder, der er tættest på dig her.  Kulturpasset kan også købes både digitalt og som badge i Kulturnattens webshop. Det er dog kun muligt at købe Kulturpas som badge frem til den 7. oktober kl. 12.00, så der er tid til forsendelse.

Alle børn under 12 år har gratis adgang i følgeskab af en voksen med et Kulturpas. En voksen med Kulturpas kan også tage to børn med gratis i bus, tog og Metro. Læs mere under Om Kulturpas.  

Fri transport

Du kan benytte Kulturpasset som billet til transport med bus, tog og Metro i Hovedstadsområdet (zone 1-99) kl. 16.00-04.00.

Kulturpasset gælder som billet for en voksen og to børn til og med 11 år. Læs mere om fri transport på Kulturnatten.

Igen i år giver Kulturpasset også mulighed for at hoppe på Kulturnattens bådfart, hvor overdækkede både sejler i ring kl. 18.00-00.00. Der kører også veteranbusser rundt i byen på aftenen og samler glade kulturgæster op. Du har fri adgang til at benytte både bådfarten og veteranbusserne med et Kulturpas. 

Hvis du gerne vil bevæge dig hurtigt rundt i byen og være ude i den friske luft, så foreslår vi, at du går eller tager din cykel.

Årets program

Her kan du læse årets program og sortere i områder og kategorier. Det giver dig et hurtigt overblik over, hvilke arrangementer, der finder sted i din foretrukne bydel og lever op til dine interesser.

Du kan også oprette en bruger på Min Kulturnat, som giver dig mulighed for at gemme de arrangementer, som interesserer dig og planlægge en rute. Du gemmer et arrangement ved at klikke på + Tilføj Min Kulturnat. Derefter kan du få en liste over dine gemte arrangementer tilsendt på e-mail, som du kan printe ud og tage med dig ud i natten.

Bemærk, at nogle få arrangementer kræver, at du tilmelder dig på forhånd. Det er ærgerligt at møde op, hvis der ikke er plads. Ud af 221 arrangementer er der 11 med tilmelding. Arrangementer med tilmelding er markeret med en rød knap, hvor der står: Tilmelding nødvendig. Står det der ikke, skal du bare møde op.

Min Kulturnat – Lav en profil 

Husk, at du kan lave en bruger på Kulturnattens hjemmeside, logge ind på Min Kulturnat og tilføje dine favoritter til din egen, personlige huskeliste. 
Har du ikke en profil, så kan du oprette dig via Facebook eller lave et nyt log ind med din mail. Du finder formen til oprettelse nederst i højre hjørne af hjemmesiden. 
Du tilføjer arrangementer til din personlige huskeliste ved at klikke: Tilføj til min Kulturnat, når du er inde på et arrangement. Når din huskeliste er færdig, kan du klikke: Send som e-mail, og få tilsendt din liste til den mail, du er logget på med.

Guider 

Der er noget for enhver smag i årets program. Men med 221 arrangører kan det tage tid at orientere sig ordentligt. Derfor har vi lavet en række guides, som kan hjælpe dig på vej. Find vores mange guides her. 

Tålmodighed er en dyd

Der er mange Kulturnatgæster i byen, og nogle arrangementer vil være tæt pakkede. Vi håber, at du vil væbne dig med tålmodighed og tage dig god tid. 

Den Lille Kulturnat 

Vi håber, at Den Lille Kulturnat kan vende tilbage i år 2023, og vi glæder os til at gense alle glade børn og deres voksne. 

Handicapforhold

Kulturnatten udsteder ledsagerpas til alle, som har et gyldigt ledsagerkort fra Danske Handicaporganisationers Brugerservice.
Gæster, der har et ledsagerkort, kan anmode om et ledsagerpas ved køb af et Kulturpas i vores webshop. Dog kun ved køb af Kulturpasset som badge. Sidste mulighed for at købe et Kulturpas og anmode om et ledsagerpas er den 7. oktober kl. 12.00.

Husk at opgive ledsagerkort kortnummer i bemærkninger.

Få nyt om særarrangementer og særtilbud

Du kan få nyt om Kulturnatten ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev. Du kan også følge med og finde inspiration på Instagram og Facebook.