Hvem er vi?


Baggrund for Den Lille Kulturnat

Fredag den 15. marts 2019 afprøver Kulturnatten et nyt koncept: ”Den Lille Kulturnat”.

Kulturnatten har gennem de sidste 26 år stået for Københavns største årlige kulturbegivenhed med flere hundrede fantastiske arrangementer for børn og voksne i alle aldre, uanset hvad de interesserer sig for. I dag er Kulturnatten en begivenhed, der er afholdt og traditionsbunden for rigtig mange mennesker.

Mere end 94.000 gæster købte Kulturpas til Kulturnatten i 2018, og vores undersøgelser viser, at 20% af dem tilbragte aftenen sammen med et eller flere børn under 12 år, som ikke behøver Kulturpas. Så det tyder på, at op imod 35.000 børn deltog i Kulturnatten sammen med deres voksne.

Gennem flere år er den mest nævnte tilbagemelding fra gæsterne et ønske om, at Kulturnatten enten skal vare to dage eller finde sted flere gange om året, så de kan nå at besøge flere arrangører. Kulturnatten ønsker ikke at ændre på natten i oktober, men har længe haft et ønske om at børn får kendskab til de mange fantastiske oplevelser i København og på Frederiksberg – så de forhåbentligt dermed får appetit på at tage deres familier med på et genbesøg. Derfor prøver vi nu kræfter med Den Lille Kulturnat.


Historien om Kulturnatten

Den første Kulturnat fandt sted den 15. oktober 1993. Programmet havde dengang 45 deltagende institutioner, og der blev solgt cirka 4000 Kulturpas. Siden da er antallet af arrangører steget til 240 i til Kulturnatten i 2018, hvor der blev solgt mere end 94.000 Kulturpas - men selvom vi er blevet større, er den oprindelige idé bag Kulturnatten i uge 41 stadig 100% intakt. Kulturnattens formål er at skabe byens største endagsbegivenhed, der en gang om året åbner byen og binder den sammen i en intens oplevelse af ekstraordinære kulturarrangementer. På Kulturnatten har arrangørerne mulighed for at vise, hvilke skatte de råder over, og hvad de kan. Og København og Frederiksberg har mulighed for at vise sig fra deres bedste side.


Om Foreningen Kulturnatten i København

Foreningen Kulturnatten i København tilrettelægger og gennemfører Kulturnatten én gang om året. Den første Kulturnat var i 1993, og foreningen blev stiftet i 2004. Foreningens formål er at sørge for, at Kulturnatten fortsat kan afholdes hvert år, som den er blevet uden undtagelse siden 1993. Medlemmerne betaler ikke kontingent, og alle arbejder ulønnet på nær Kulturnattens sekretariat. Kulturnatten modtager hverken støtte fra stat eller kommune. Eneste sponsor er DOT, der sponsorerer transport på selve Kulturnatten. Alle indtægter kommer fra salg af Kulturpas, og et eventuelt overskud kan udelukkende anvendes til gennemførelsen af kulturelle arrangementer under næste års Kulturnat i København og på Frederiksberg.


Foreningens medlemmer
Arbejdermuseet
Frederiksberg Museerne
DR
Dansk Arkitektur Center
Dansk Jødisk Museum
Davids Samling
Designmuseum Danmark
Det Danske Filminstitut
Det Kongelige Bibliotek
Enigma
Frederiksberg Hovedbibliotek
Frederiksberg Kulturdirektorat
Kulturcentret Assistens
Kunstforeningen Gl. Strand
Københavns Museum
Københavns Hovedbibliotek
Movia
Nationalmuseet
Nikolaj Kunsthal
Ny Carlsberg Glyptotek
Rosenborg Slot
Rundetaarn
SMK
Teatermuseet i Hofteatret
Thorvaldsens Museum
Tycho Brahe Planetarium
Visit Carlsberg
Zoologisk Have

Foreningens bestyrelse
Ulla Didriksen, Skoletjenesten - Formand
Sille Brethvad, Frederiksberg Museerne- Næstformand
Daniel Smith Nielsen, SMK
Frank Andersen, Movia
Gitte Lunding, Kulturcenteret Assistens
Marie-Claire Schat, Det Danske Filminstitut
Peter Kristiansen, Rosenborg Slot
Anders Eske Laurberg Hansen, Designmuseum Danmark - Suppleant
Henriette Bachmann, Hovedbiblioteket København - Suppleant


Vedtægter for Foreningen Kulturnatten i København: Klik her for download.