138. Københavns Museum

 

Du store verden - Se skibsvraget!
Vi fejrer, at et nyt 1400-talsvrag har kastet anker på museet. Landkrabber og bolværksmatroser kan få et indblik i Hovedstadens historie som vigtig havneby og høre om arbejdet med at udgrave og konservere det fine fund. Aftenen byder også på en række oplæg om de første københavnere, marinarkæologi, København som maritimt knudepunkt og om hovedstaden som handelsby i Middelalderen. Kunstnergruppen Tokyo Blue har skabt et maritimt lyskunstværk, og Per Rock underholder i sømandsknejpen. KN2021

Tidspunkt: 18:00 - 00:00

Københavns Museum
Stormgade 18
1555 København V
http://cphmuseum.kk.dk/

Kategorier og område
Børn 6-12 år
Foredrag
Køb et måltid
Lysinstallation
Opdag på egen hånd
Udstilling
Indre by
 

Tilhørende arrangementer


 
Tid
18:00 - 20:00

Bliv tatoveret som en sømand!

I sømandskroen kan du blive tatoveret som en rigtig sømand. Det er dog kun for landkrabber, for det kan vaskes af igen.
 
Tid
18:00 - 00:00

Hop op i båden, og få en sydvest på!

Egholm Museums store robåd Rikke kaster anker hos os. Kom op i båden, og få taget et billede af dig med din mobiltelefon, hvor du får fiskernes foretrukne hat på: Den gule sydvest. Indsnus duften fra den gamle båd, fiskeruser og udstyr, og studér fartøjet nærmere, så du endnu bedre kan se for dig, hvordan 1400tals vraget inde på museet har set ud.
 
Tid
18:00 - 00:00

Hør om det nye vrag på Københavns Museum

Hele aftenen står en af museets arkæologer og en konservator klar til at fortælle om udgravningen, konserveringen og udstillingen af skuden fra 1400-tallet, der nu for første gang bliver udstillet på museet som highlight i det nye udstillingsrum 'Du store verden'.
 
Tid
18:00 - 00:00

Lyskunstværk Søstærk

Lysinstallationen af Tokyo Blue - Søstærk danner en port indtil museet. Afsættet er et skibsvrags tid på bunden af Københavns havn og er en sanselig beretning fra vragets perspektiv. Vuet fra havnens dyb kobles med grafiske mønstre af årringe og abstraktioner over kort fra datidens København. Som kontrast fornemmes nutidens liv på vandoverfladen.
 
Tid
18:00 - 00:00

Sømandsknejpe og musik

Kom ned i sømandsknejpen under hvælvingerne i kælderen, hvor vi serverer både rom og skipperlabskovs, mens du kan opleve entertaineren Per Rock vende plader med kendte sømandsviser og anden musik inspireret af bølgernes brus.
 
Tid
18:30 - 19:00

En sunken skude mellem sundtold og sørøvere

Danmarks søfart var inde i en rivende udvikling i den sene middelalder. Skibene blev større, handelen voksede, og Østersøen og Vesterhavet blev spundet sammen i ét handelsnet. Ufred og rige laster førte til en opblussen af sørøveriet i Østersøen. De drabelige historier bliver ridset op af museumsinspektør Benjamin Asmussen, M/S Museet for Søfart.
 
Tid
19:30 - 20:00

Arkæologi på havets bund

Andreas Kallmeyer Bloch er dykker og marinarkæolog og fortæller om, hvad arkæologerne finder på havets bund. Han beretter om både danske slaveskibe i Caribien, stenalderbopladser ved vores kyster og kulturarv, der vidner om et Danmark, der har et nært forhold til det omgivende hav.
 
Tid
20:30 - 21:00

De første Københavnere

Hør om Københavns opståen og de første københavnere i den sene vikingetid. København har sit udspring i en handelsplads, som voksede frem i 1000-tallet. Arkæolog Hanna Dahlström fortæller om byens allertidligste udvikling med afsæt i de mange arkæologiske fund, museet har gjort fra perioden – ikke mindst fra metroudgravningen på Rådhuspladsen.
 
Tid
21:30 - 22:00

Københavns havn

Placeringen af Københavns ældste havn er usikker, men på området ved det nuværende Gammel Strand har arkæologerne fundet de hidtil ældste spor. Bolværker og affald fra byen er brugt til opfyld af de konstante udvidelser og viser et dynamisk og foranderligt havnemiljø. Havnen har været et knudepunkt for Københavnernes møde med den store verden.