613. KU – Veterinærskolen, Frederiksberg Campus

 

En aften i selskab med veterinærhistorie og -videnskab
På den gamle veterinærskole inviterer vi til en aften med spændende foredrag, dissektion og rundvisning.
Oplev bl.a. den zoologiske samling, vær med når vi dissekerer dyr, hør om dyrenes parasitter, knogler og DNA, tal med en dyrlægestuderende og lær mere om skolens forskning og historie.
Der vil for første gang være åben til de gamle staldbygninger, hvor der bliver mulighed for at lune sig på varme drikke og et stykke kage, i de stemningsfulde omgivelser.
Vi håber at se jer til en god aften!

Tidspunkt: 18:00 - 22:00

KU – Veterinærskolen, Frederiksberg Campus
Grønnegårdsvej 7
1870 Frederiksberg C
https://sund.ku.dk/besoeg/kulturnat/

Kategorier og område
Børn 6-12 år
Foredrag
Køb et måltid
Opdag på egen hånd
Prøv-selv
Rundvisning
Udstilling
Workshop
Frederiksberg
 

Tilhørende arrangementer


 
Tid
18:00 - 22:00

Bakterier og antibiotikaresistens i dyr og fødevar

Vi byder velkommen i laboratoriet for veterinær mikrobiologi og fødevaresikkerhed, hvor besøgende på nært hold kan opleve og høre om de bakterier, der giver sygdomme i dyr, og som via fødevarer kan gøre os syge. Der bliver rig mulighed for at se og prøve teknikker, som bruges til at studere bakterier, herunder mikroskopi og resistensundersøgelse.
 
Tid
18:00 - 22:00

Café i de gamle staldbygninger

For første gang åbnes der op til de gamle staldbygninger. Her vil der blive solgt kaffe og kage, og det vil være muligt at stille spørgsmål og få en god snak med de studerende.
 
Tid
18:00 - 22:00

Dissektion i anatomisalen

I den gamle anatomisal står forskere, dyrlæger og studerende klar til at fremvise dyr, dissekere og svare på spørgsmål. I løbet af aftenen vil de bl.a. demonstrere hvordan lungerne på en hest fungerer, hvordan køer bruger deres fire maver samt alt om dyrenes skelet og muskler.
 
Tid
18:00 - 18:00

En tur i dyrenes DNA-laboratorie

På Kulturnatten byder Afdelingen for Husdyrgenetik velkommen til et levende miniforedrag om DNA og gener, og om hvordan man tester for arvelige sygdomme. Hjælp også hunden Frede med at tyde DNA-profiler og afgøre hvem der er hans far. Foredraget tager ca. 12 minutter og afholdes kl. 18.30, 19.30, 20.30 og 21.15.
 
Tid
18:00 - 22:00

En tur i tarmen

Bliv tourist i verdens største tarm! Tarmen er fyldt med parasitter - og dem kan du blive klogere på i løbet af aftenen, når parasitologerne fortæller om de fantastiske små snyltedyr.
 
Tid
18:00 - 18:45

Foredrag: Problemerne med kortsnudede hunde

Bulldogs og andre kortsnudede hunderacer har en højere forekomst af arvelige sygdomme. Særligt hundenes mange vejrtrækningsproblemer har affødt en del debat om deres sundhed og velfærd. Foredraget omhandler et studie fra foråret 2018, hvor fokus var på avlsproblemerne hos de Franske Bulldogs. Foredrag ved Line Lange Møller og Eva-Marie Ravn.
 
Tid
18:00 - 22:00

Miniudstilling - De Veterinærhistoriske Samlinger

Udstilling med genstande og præparater fra de veterinærhistoriske samlinger.
 
Tid
18:00 - 22:00

Rundvisning i Den Zoologiske Samling

Der bliver i dagens anledning åbnet op til den Zoologiske Samling, så det er muligt at gå rundt og kigge på de mange smukke præparater i det lille museum. Professor Christian Kapel og nogle studerende står klar til at svare på spørgsmål om samlingens historie og de mange dyr.
 
Tid
19:00 - 19:45

Foredrag: Retspatologiske undersøgelser af dyr

En del af arbejdet på Patologisk Afdeling består af retsmedicinske undersøgelser. Foredraget vil omhandle omfanget og håndteringen af disse patologiske undersøgelser, relateret til de forskellige dyrearter. Der vil blive vist eksempler på forskningsaktiviteter med fokus på udredning af dyremishandlingssager. Ved Professor Henrik Elvang Jensen
 
Tid
20:00 - 20:45

Foredrag: Udviklingen af de danske husdyr

Kort historik om domesticering og husdyr i Danmark igennem tiden – fra Stenalderen frem til i dag. Findes det ægte danske svin, og kan man tale om en typisk dansk ko? Foredrag ved konservator Kristian Gregersen fra Kvartærzoologisk Afdeling, Statens Naturhistoriske Museum
 
Tid
21:00 - 21:45

Foredrag: De veterinærhistoriske samlinger

Siden Veterinærskolens grundlæggelse i 1773 har man indsamlet genstande og præparater for at dokumentere skolens og veterinærfagets historie. Men hvad rummer de mange veterinærhistoriske samlinger egentlig og hvorfor har man samlet så meget ind? Hvilket formål har samlingerne i dag og hvordan bevarer vi dem? Foredrag ved konservator Annika Normann
 

Yderligere information


 
Tilmelding begynder den 2. oktober kl. 12.

Facebookevent: https://www.facebook.com/events/2135904296682214/